Berek Fogadó

Berek Fogadó
2020.01.06. Berek Fogadó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Egyéb kategória admin

Mátranovák egy kedves kis palóc falu a Mátra északi oldalán, a Bárna patak völgyében.

Szűk utcáskái felfutnak a falut körülölelő szépséges dombokra, természetközelséget és szép kilátást nyújtva lakóinak.

A településre egyetlen út vezet, átmenő forgalma nincs. A “Mátranovák” táblánál belépve a volt bányatelep mellett elhaladva körülbelül 1,5 km után érjük el a falut, ahol 2006. óta álla a Berek Fogadó.

Az épület földszintjén hangulatos étterem és bár (utóbbi egyúttal a recepció is), az emeleten a panzió található, hat szobával és társalgóval. (5 darab 2 személyes, 1 darab 3 személyes szoba)

Minden szobánk franciaágyas, ülőbútorokkal, hűtőszekrénnyel, televízióval felszerelt. Saját fürdőszoba (zuhanyzóval), valamint balkon is tartozik a szobákhoz, melyről szép kilátás nyílik a kertre, illetve a templomra.

AZ épület minden oldalán van terasz. A nagy kertben további két fedett terasz, kerthelyiség, kemence, tűzrakó hely is található, továbbá egy napenergiával fűtött úszómedence (8x4x1,5 m).

Parkolásra az épület mögötti belső udvaron van lehetőség.

A falu gyönyörű környezetben helyezkedik el. Hatalmas erdők, tölgyesek és fenyvesek, ligetes domboldalak, vadvirágos fennsíkok között sétákat, túrákat tehetünk pédául a kilátóhoz, Mátracserpusztára, Fehérszékre (Közép Európában egyedülálló riolit-tufa kéződmény)

A közeli Halas-tó rekreációja most van folyamatban, de a környéken (2-10 km) több horgásztó is található. Lovaglásra is van helyben lehetőség.

A Berek Fogadó kellemes, kényelmes kiindulási bázis lehet a Palócföld megismerésére.

Szeretettel várja Önöket kollégáival együtt a a Berek Fogadó háziasszonya.

Meevissen Éva
tulajdonos-háziasszony